Za każdym razem, gdy ją robię, każdy się zajada. Sycąca zupa z serem i grzybami – Wychodzi przepysznie.
1 292
Prosta i szybka w wykonaniu, a jednocześnie niesamowicie smaczna zupa?
Koniecznie wypróbuj poniższy przepis na zupę serową z grzybami!
Składniki:
ok. 7-8 sztuk pieczarek (w zależności od wielkości)
250 g śmietankowego serka topionego
3-4 sztuki ziemniaków
1 sztuka marchewki
1 sztuka cebuli
olej (w ilości niezbędnej do podsmażenia cebuli)
Sposób wykonania:
Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmażaj na patelni do momentu, aż się zeszkli. Następnie dodawaj w kolejności: pokrojone drobno pieczarki, startą marchewkę oraz pokrojone w niewielką kostkę ziemniaki.
Możesz dodać także inne, dowolne warzywa. Podsmażaj wszystko razem jeszcze przez chwilę.
Zalej całość wodą (znakomitym wyborem będzie również bulion). Dopraw wszystko solą i pieprzem wedle uznania. Możesz dodać również inne przyprawy zgodnie z upodobaniami. Gotuj jeszcze przez około 10 minut.
Dodaj śmietankowy serek topiony. Mieszaj do momentu rozpuszczenia.
Zupa jest gotowa!
Możesz podawać ją z dodatkiem grzanek czosnkowych lub posypać startym żółtym serem. Świetnie smakować będzie także w wersji zmiksowanej z dodatkiem śmietany.