Dlaczego warto zbierać zielone orzechy: Głowa przestanie boleć, korzystnie wpływają na zdrowie i urodę.

Składniki:

  • 40 małych zielonych orzechów
  • 1 l miodu z pewnego źródła

Przygotowanie:

Orzechy pokrój na kawałki (w rękawiczkach, bo potem nie domyjesz rąk) i włóż do szklanego słoika, po czym zalej miodem. Postaw na słońcu i maceruj przez 40 dni. Przecedź i trzymaj w ciemnym i chłodnym miejscu. Zażywaj po jednej łyżce dziennie, koniecznie na czczo.

Na co pomaga?

Odtruwa i oczyszcza krew. Stosuje się przy anemii, w chorobach układu pokarmowego, w przewlekłych chorobach układu oddechowego i gardła, w otyłości, w rekonwalescencji i w stanach obniżonej odporności.

Likier z zielonych orzechów

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!