Zapomnij o smażeniu i potrójnym owijaniu, 10 min roboty i pyszne kotlety na stole: Super przepis na zapiekane schabowe.

Naprawdę pyszne mięso, które jest bardzo łatwe w przygotowaniu i świetnie smakuje. Bardzo soczyste i miękkie. Gwarantuje, ze Twoi goście będą zaskoczeni tak przygotowanymi, zapiekanymi schabowymi!

Potrzebujesz:

  • 6 plastrów schabu wieprzowego
  • 1 sól do smaku
  • 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
  • 1 łyżeczka oregano
  • 4 łyżki oleju roślinnego
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 150 g twardego sera
  • 3 łyżki majonezu lub gęstego naturalnego jogurtu

Przygotowanie:

Plastry mięsa przekrój z obu stron na kształt kratki. Włóż schab do miski, posól z obu stron, popieprz i posyp oregano.

Wlej do miski olej i wymieszaj. Jajka zetrzyj na tarce o grubych oczkach, włóż je do osobnej miski i wymieszaj z startym serem i majonezem. Przykryj blachę papierem do pieczenia, ułóż na niej plastry mięsa i na każdym ułóż masę jajeczno-serową.

Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 ° C przez około 30-35 minut. Gotowe. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!