Utrwal ten przepis. Super kremowe, miękkie lody domowe bez kawałków lodu – do przyrządzenia w 5 minut (+ czas na mrożenie).

Wybuchowy przepis na lody w 3 prostych krokach – odkryj tajemnice kuchni arystokratów! Czy to prawda, że doskonałe lody nie wymagają maszyny? Odkrycie, które zaskoczy!

Odwiedzasz kraj słodyczy, czy wędrujesz ścieżkami 5000-letniego smaku? Zimowe przysmaki z mrożonego soku owocowego, jakie znamy, towarzyszą nam od wieków. Ale od czasów Napoleona Bonaparte, lody stały się prawdziwym hitem wśród elit.

Ale teraz! Twój kulinarny przełom jest na wyciągnięcie ręki! Wyobraź sobie, własnoręczne stworzenie domowych lodów za pomocą zaledwie trzech składników:

  1. 500 ml 30% śmietany,
  2. 100 g cukru pudru,
  3. 0,2 łyżeczki cukru waniliowego.

Czy jesteś gotów na kulinarne wyzwanie?

Zacznijmy! Zamroź śmietanę, miskę i trzepaczkę na co najmniej 15 minut przed rozpoczęciem. Następnie zmieszaj schłodzoną śmietanę, cukier puder i wanilię, ubijając aż do momentu, gdy powstanie lekka piana. Następnie przekładamy do pojemnika i chłodzimy w zamrażarce. Kiedy zacznie tężeć, wyjmij i ubij ponownie, aby rozbić kryształki lodu – to sprawi, że twoje lody będą aksamitne i jednolite.

Następnego dnia, czeka na ciebie mistrzowski deser w zamrażarce. Nie pozwól mu stać się wiecznym lodowcem! Smacznego!

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!