Oto jak w ciągu kilku minut zrobić prawdziwą włoską babkę.

Włoska babka to wspaniałe ciasto, którego każdy powinien spróbować. Jest łatwa do zrobienia, a do tego świetnie smakuje z ulubioną kawą lub herbatą.

Oryginalny przepis na ciasto Panettone może się różnić w zależności od użytych składników i dodanych dodatków. Włoska babeczka może być przygotowana z orzechami, czekoladą lub egzotycznymi owocami. W każdej kombinacji smakuje wyśmienicie. Warto się postarać.

Składniki:

  • 850 g mąki pszennej
  • 25 g świeżych drożdży
  • 50 g cukru + 1 łyżka do ciasta
  • 180g masła
  • 2 jajka
  • 4 żółtka
  • 150 g sułtanek
  • 100 g owoców kandyzowanych
  • 100 g orzechów
  • 1 łyżeczka soli
  • skórka z jednej średniej cytryny
  • 1 szklanka wody

Jak przygotować:

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!