Nikt nie może przegapić tego przepisu! Niebiańsko smaczne wietrzniki z kremem waniliowym – Najlepszy przepis.
8 067
Do małego rondelka wlać mleko, wodę, masło i szczyptę soli i zagotować.
Zdejmij z ognia, dodaj mąkę i szybko wymieszaj trzepaczką, aby nie powstały grudki. Mieszaj, aż mieszanina zacznie przyklejać się do ścianek garnka. Niech ostygnie lekko.
Następnie dodajemy po jednym jajku i za każdym razem dokładnie ubijamy na gładką masę. Ciasto wkładamy do woreczka z ozdobną końcówką, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia typu wiatraczek. Piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor.
Wiatraczki pięknie jeżdżą, pompują. Po upieczeniu wyłączyć piekarnik, lekko uchylić drzwiczki i pozostawić wiatraczki w piekarniku. Gdybyśmy od razu wyjęli wiatraki, zapadłyby się.