Pyszna sałatka wielowarstwowa gość przy stole: Spróbuj tego przepisu, a się nie rozczarujesz
2 004
Kolejne okręgi zrób z posiekanych, zielonych, świeżych ziół, czerwonej, drobno pokrojonej w kostkę papryki czerwonej. Na sam środek wyłóż starte kawałki białka jaj, które Ci zostały i na nie połóż odrobinę kukurydzy.
Tak przyrządzoną sałatkę przykryj folią spożywczą lub aluminiową i pozostaw na parę godzin w lodówce.
Inne dodatki, których możesz używać zamiennie lub dekorować nimi sałatkę:
papryka żółta i zielona,
groszek konserwowy,
czerwona fasola konserwowa z puszki,
kulki mozzarelli,
sos 1000 wysp i czosnkowy.
Możesz również mięso z kurczaka podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu z ulubionymi przyprawami, np. do kebabu, do kurczaka.
Eksperymentuj! Bardzo trudno jest wykonać taką sałatkę, by była niesmaczna 🙂