Pyszna sałatka wielowarstwowa gość przy stole: Spróbuj tego przepisu, a się nie rozczarujesz

Kolejne okręgi zrób z posiekanych, zielonych, świeżych ziół, czerwonej, drobno pokrojonej w kostkę papryki czerwonej. Na sam środek wyłóż starte kawałki białka jaj, które Ci zostały i na nie połóż odrobinę kukurydzy.

Tak przyrządzoną sałatkę przykryj folią spożywczą lub aluminiową i pozostaw na parę godzin w lodówce.

Inne dodatki, których możesz używać zamiennie lub dekorować nimi sałatkę:

  • papryka żółta i zielona,
  • groszek konserwowy,
  • czerwona fasola konserwowa z puszki,
  • kulki mozzarelli,
  • sos 1000 wysp i czosnkowy.

Możesz również mięso z kurczaka podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu z ulubionymi przyprawami, np. do kebabu, do kurczaka.

Eksperymentuj! Bardzo trudno jest wykonać taką sałatkę, by była niesmaczna 🙂

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!