Domowe wafle nadziewane kremem nutella – Znikają ze stołu w kilka chwil.

Domowe wafle nadziewane kremem nutella – proces przygotowania

Jeśli uwielbiacie sklepowe wafle, koniecznie musicie wypróbować przepis na ich domową wersję z pysznym kremem nutella. Ich przygotowanie jest bardzo proste, a smaku nie można porównać do tych ze sklepu.

Składniki

  • wafle kwadratowe – 1 opakowanie
  • nutella – 200 g
  • mleko – 300 ml
  • cukier – 200 g
  • masło – 200 g
  • mąka zwykła – 160 g
  • ciasteczka – 150 g

Przygotowanie

Do rondelka wlać mleko i wymieszać je z mąką zwykłą, cukrem i Nutellą. Przenieś na ogień i gdy mieszanina będzie gładka, dodaj masło.

Gotuj mieszaninę przez około 4 minuty na małym ogniu, ciągle mieszając. Następnie włóż ciasteczka do zamykanej torebki i rozgnieć je wałkiem do ciasta. Następnie do masy z nutellą wsypujemy pokruszone ciasteczka i dokładnie mieszamy. Blat wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na nim kwadratowy wafelek.

Na wafelku rozsmaruj warstwę kremu nutella i przykryj drugim wafelkiem. Powtarzaj proces, aż uzyskasz wystarczającą ilość kremu i wafli.

Ostatnią warstwę przykryj papierem do pieczenia i poczekaj, aż wafle stwardnieją. Następnie pokrój je na żądany rozmiar i możesz je podawać.

Brzegi wafelków można zanurzyć w czekoladzie. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!