Poznaj ten niezwykły przepis na ich wykonanie. Pyszne trójkątne naleśniki bałkańskie. Raz dwa i gotowe.

Pora na przepis z rejonu Bałkanów – naleśniki bałkańskie może i bardziej przypominają trójkątne placuszki, ale zapewniamy, że smakują nieziemsko za sprawą wspaniałego, bałkańskiego sera. Idealnie nadają się na kolację albo podwieczorkową przekąskę. Po prostu musisz ich spróbować!

Do przygotowania naleśników potrzeba:

  • 100 mililitrów mleka;
  • 360 gramów mąki;
  • 2 jajka;
  • 80 gramów tartego bałkańskiego sera;
  • 80 gramów twardego sera żółtego;
  • 7-8 świeżych gałązek pietruszki;
  • 3 piórka szczypiorku;
  • 10 gramów proszku do pieczenia;
  • odrobinę soli;
  • olej roślinny – do smażenia;

Sposób przygotowania – krok po kroku:

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!