Pomysł na danie mięsne – Spróbuj zrazów ukraińskich – sycące, pyszne i za każdym razem wyjątkowe. Przepis.
44 886
Mięso wypłukaj a następnie pokrój na 1 centymetrowe plastry. Rozbij mięso z obu stron, zabezpieczając je folią spożywczą. Posyp każdy z kawałków solą i pieprzem. Przełóż mięso do miski na około 15 minut.
Pokrój połowę porcji cebuli w pióra, przełóż do drugiej miski, dodaj do niej ocet, część koperku, sól, pieprz oraz cukier. Marynuj przez około 10 minut.
Wyjmij na talerz plastry mięsa, na każdym plastrze ułóż porcję cebuli z dodatkami. Zawiń mięso w kształt roladki, możesz je zabezpieczyć wykałaczkami, pamiętaj jednak aby wyjąć je przed podaniem mięsa. Na patelni podsmaż mięso ze wszystkich stron, na złocisty kolor. Po usmażeniu zdejmij z patelni roladki, nie usuwając pozostałego tłuszczu, będzie on częścią sosu.