Pomysł na danie mięsne – Spróbuj zrazów ukraińskich – sycące, pyszne i za każdym razem wyjątkowe. Przepis.

Nie masz pomysłu na obiad? Twoja rodzina to mięsożercy, a znudziły Wam się już tradycyjne panierowane kotlety? Idealną propozycją na dziś mogą być zrazy.

Składniki 

  • 400 g mięsa wołowego (udziec, rostbef, ligawa) lub wieprzowego (karkówka, schab)
  • 250 g cebuli (2 duże lub 3 średnie)
  • 150 g mąki
  • 300 g kwaśnej śmietany (18 lub 20%)
  • koperek (świeży, suszony lub mrożony)
  • 2 łyżki octu
  • 4 łyżki oleju roślinnego

      Przyprawy 

  • 1 łyżeczka papryki mielonej (słodka, ostra lub pół na pół)
  • 2 łyżeczki pieprzu mielonego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli

Przygotowanie

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!