Deser w 15 minut: Wszyscy szukają tego przepisu na delikatne i bardzo smaczne ciasto.

Koniecznie wypróbujcie ten przepis na delikatny deser. Stał się u nas absolutnym hitem już po pierwszym kęsie.

Składniki:

  • 6 jajek
  • 160 g cukru pudru
  • 160 g mąki pszennej
  • 450 g jogurtu
  • 90 g cukru pudru
  • 250 g mascarpone
  • orzech kokosowy

Przygotowanie:

Oddziel białka od żółtek. Dodaj białka do głębokiej miski i ubij mikserem.

Stopniowo dodawać cukier cały czas ubijając. Następnie dodajemy szczyptę soli i ubijamy na gęstą pianę.

Następnie dodać żółtka i ubić. Stopniowo dodawać mąkę i dobrze wymieszać.

Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i równomiernie rozprowadzić po całej powierzchni. Blachę wstawić do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180°C.

Po upieczeniu wyjąć ciasto z blachy do pieczenia, przykryć papierem i rozwałkować. Usuń papier, odetnij brzegi i podziel ciasto na 4 części.

Arkusze ciasta przekroić poziomo na pół. Zmiksuj wycięte krawędzie ciasta. I wlej do miski.

Do osobnej miski dodać jogurt i mascarpone. Posypać cukrem pudrem. Ubij śmietanę mikserem.

Umieść papier do pieczenia i dwa arkusze ciasta na twardej powierzchni. Ciasto posmarować kremem i przykryć dodatkowymi arkuszami ciasta.

Nakładamy krem, dokładamy kolejną warstwę ciasta i powtarzamy ten proces do wyczerpania ciasta. Na koniec pokryj cały deser kremem, połóż okruchy ciasta na boki i górę.

Całość posypujemy wiórkami kokosowymi i wkładamy na godzinę do lodówki. I możemy zaserwować słodki przysmak.

Smacznego!

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!