Kulinarne sztuczki o których z pewnością nie słyszałaś. Każda gospodyni powinna je znać

Ziemniaki są najczęściej wykorzystywanymi warzywami jako dodatek do obiadu.

Pieczone są nie tylko piękne z wyglądu, ale również smaczne w smaku. Po ich dokładnym oczyszczeniu warto zalać ziemniaki słoną wodą przez 7 minut. Po upływie tego czasu, odlać wodę, a ziemniaki zanim upiecze się – posmarować je olejem roślinnym.

Panierka do kotletów będzie chrupiąca, kiedy zmielone krakersy wymiesza się z tartym serem. Zanim jednak usmaży się je, zaleca się, żeby obtoczone mięso umieścić w lodówce na kwadrans.

Pyszny i idealny sernik wyjdzie wtedy, kiedy na czas jego pieczenia umieści się naczynie z gorącą wodą.

Wystarczy piec godzinę na mniejszej mocy, a przez kolejną godzinę trzymać deser w wyłączonym już piekarniku, ale z podchylonymi drzwiczkami….

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!