Mam dla Ciebie genialną opcję „Śnieżny puch”, wygląda bardzo imponująco! Pyszna galaretka cytrynowa pod „kocem” karmelizowanych płatków kokosowych. Jego delikatny smak i delikatna konsystencja przypadnie do gustu każdemu, kto uwielbia lekkie desery.
Rozpuść galaretkę cytrynową w gorącej wodzie i pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Ubij twarożek aż do uzyskania kremowej konsystencji, a następnie ubij śmietanę za pomocą blendera lub miksera z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Następnie dodawaj porcjami twarożek do śmietany i ubij wszystko razem na jednolitą, puszystą masę. Włóż zimną płynną galaretkę do masy twarogu i śmietany, ubijaj z małą prędkością. Przykryj naczynie do pieczenia folią spożywczą, ułóż ciastka na jej dnie, a masę twarogową wylej na wierzchu.
Podgrzej masło na patelni, dodaj cukier i wiórki kokosowe. Smaż, mieszając, aż uzyskają złoty kolor, odstaw do ostygnięcia. Posyp ciasto wiórkami i włóż ciasto do lodówki na noc jeśli masz czas.
Jeśli Twoja rodzina nie lubi wiórek kokosowych, możesz je zastąpić posiekanymi orzechami, startą czekoladą lub migdałami. Aromatyczna kawa z takim deserem i poczujesz się jak w siódmym niebie!
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.