Pyszny koktajl odchudzający na śniadanie – oczyści Twoje ciało z toksyn, zrzuciłam 5kg w miesiąc.
Specjaliści zajmujący się tematem odżywiania i dietetyką od zawsze uznają, że najważniejszym posiłkiem dnia powinno być śniadanie.
Bardzo istotne jest, by było syte, smaczne i dostarczało organizmowi wiele potrzebnych witamin, minerałów i innych składników odżywczych. Zdrowe śniadanie to nie tylko lepsze samopoczucie w ciągu dnia, ale i działanie dla własnych korzyści. Jest ogromnie ważne.
Czy śniadanie może odżywiać, a jednocześnie oczyszczać organizm z toksyn i niepotrzebnych rzeczy?
Okazuje się, że tak. Poniżej znajdziecie przepis na pyszne, domowe śniadanie, które nie tylko odżywi, ale i oczyści organizm z toksyn, co więcej, pięknie oczyści jelita ze złogów. Spadek wagi będzie zauważalny.
Po 30 dniach można zauważyć spadek wagi nawet o kilka kilogramów. Warto to sprawdzić!
Pożywny koktajl, bo o takim śniadaniu mowa, odżywi, pobudzi do pracy jelita, co więcej, poprawi wygląd skóry, włosów a nawet paznokci. Osoby pijące go regularnie przez wiele dni, zauważą też bez wątpienia, że ich brzuch robi się bardziej płaski, a sylwetka zyskuje nowego, lepszego wyglądu.
Składniki potrzebne do przygotowania tego koktajlu nie są drogie i można je nabyć w każdym sklepie.
Potrzebne składniki:
- 250 ml naturalnego, organicznego kefiru. Można go ewentualnie zastąpić jogurtem naturalnym. Istotne, by był to kefir lub jogurt o jak najmniejszej zawartości tłuszczu.
- 2 łyżki płatków owsianych
- około 7 śliwek. Dobrze, by były to śliwki soczyste i duże.
- jedna łyżeczka kakaa w proszku
- siemię lniane, koniecznie zmielone. Wystarczy jedna łyżeczka, można dodać też nieco więcej.
Przygotowanie.
Śliwki zalewamy około 100 ml wrzątku, przykrywamy i odstawiamy na około 10 minut. W drugiej misce mieszamy siemię lniane, kakao i płatki owsiane. Dodajemy kefir, ponownie wszystko dokładnie mieszamy.
Śliwki wyciągamy z wody, rozdrabniamy na małe kawałki i dodajemy do przygotowanej mieszaniny. Mieszamy. Można mieszać np. łyżką, jednak jeśli mieszanina ma mieć fajną konsystencję, warto użyć blendera i wszystko po prostu mechanicznie zmiksować.
Koktajl teoretycznie od razu jest gotowy do spożycia, smaczniejszy i lepszy będzie jednak, gdy przed spożyciem wstawimy go na kilka godzin do lodówki. Aby nie uległ zepsuciu, oczywiście trzeba go przechowywać w lodówce.