Krem orzechowy który pokochają wszyscy bez wyjątku: Proste składniki i jeszcze prostsze wykonanie

Na zimną patelnię wlej całe skondensowane mleko

Następnie pokrusz i dodaj czekoladę białą, całość gotuj kilka min na małym ogniu, aż czekolada stanie się płynna

Teraz kolej na orzechy włoskie oraz wiśnie/żurawiną suszoną. Jeżeli Ty i Twoi domownicy preferujcie inne suszone owoce, to można je śmiało podmienić, nikt tego nie sprawdza 😉

Po dodaniu wszystkich składników całość mieszaj i gotuj około 3-4 minuty. W tym czasie przygotuj i rozłóż papier do pieczenia na blacie

Powstałą masę wykładamy na papier i dajemy jej chwilę aby nie parzyła nas w ręce lecz nadal była plastyczna. Następnie tworzymy roladę z naszej masy.

Masa potrzebuje około 1-2h aby całkowicie stężeć i ostygnąć, jest już wtedy gotowa do spożycia.  Powstałą roladę-krem przechowuj w lodówce. Smacznego!

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!