Krem orzechowy który pokochają wszyscy bez wyjątku: Proste składniki i jeszcze prostsze wykonanie
9 201
Na zimną patelnię wlej całe skondensowane mleko
Następnie pokrusz i dodaj czekoladę białą, całość gotuj kilka min na małym ogniu, aż czekolada stanie się płynna
Teraz kolej na orzechy włoskie oraz wiśnie/żurawiną suszoną. Jeżeli Ty i Twoi domownicy preferujcie inne suszone owoce, to można je śmiało podmienić, nikt tego nie sprawdza 😉
Po dodaniu wszystkich składników całość mieszaj i gotuj około 3-4 minuty. W tym czasie przygotuj i rozłóż papier do pieczenia na blacie
Powstałą masę wykładamy na papier i dajemy jej chwilę aby nie parzyła nas w ręce lecz nadal była plastyczna. Następnie tworzymy roladę z naszej masy.
Masa potrzebuje około 1-2h aby całkowicie stężeć i ostygnąć, jest już wtedy gotowa do spożycia. Powstałą roladę-krem przechowuj w lodówce. Smacznego!