Przepisy kulinarne To ciasto jest tak pyszne, że piekę je dwa razy w tygodniu: Z chęcią zajadałabym się tymi bułkami codziennie. Last updated lis 21, 2022 5 142 Fantastyczne domowe bułeczki z serem, które są idealne na śniadanie. Pieczemy je kilka razy w tygodniu, ponieważ dzieci je uwielbiają. Składniki: 200 g twarogu 70 g masła szczypta soli 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej ocet jabłkowy 150 g mąki pszennej 50 g granulowanego cukru Do posypania: Cukier puder Przygotowanie: Do miski dodać twarożek i zmiękczone masło. Posypać szczyptą soli i wymieszać łyżką. Wlej trochę octu do małej miski z sodą oczyszczoną. Mieszamy. Następnie dodaj sodę do mieszanki i ponownie wymieszaj. Wlać mąkę, wymieszać. Wyrobić ręką gładkie ciasto. Miskę przykryć i wstawić na godzinę do lodówki. Rozwałkuj ciasto na oprószonym mąką blacie na duży okrąg. Posypać cukrem granulowanym. Lekko rozwałkuj. Ciasto podzielić na 24 części. Następnie zwiń ciasto w rulon. Roladki obtoczyć w misce z cukrem. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Umieść tacę w piekarniku. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180°C. Możemy podawać. Smacznego!