Czy zastanawiałeś się kiedyś nad prozdrowotnymi korzyściami płynącymi ze spożywania selera? To więcej niż tylko dodatek do zupy, który serwujemy w niedzielę. Seler to superfood wypełnione witaminami i innymi wartościami odżywczymi.
Warzywa dokładnie płuczemy i trzemy na tarce. Marchew obieramy i ścieramy na drobno.
Pora drobno siekamy (możemy go pominąć). Następnie, przenosimy wszystko do miski, dodając sól, miód oraz ocet jabłkowy. Mieszamy i pozostawiamy na 10 minut. Po tym czasie dodajemy jogurt i majonez, mieszamy ponownie i wstawiamy do lodówki. Aby podać sałatkę w sposób bardziej elegancki, można ją układać warstwowo.
Dla tych, którzy lubią mięso: dodajemy do sałatki szynkę lub gotowanego kurczaka. Jeśli jesteś wielbicielem boczku, możesz dodać go po uprzednim podsmażeniu – chociaż nie jest to najzdrowsza opcja, na pewno wzbogaci smak sałatki!
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.