W pierwszym kroku umyj, obierz i pokrój ziemniaki w plastry. Do nich dodaj mieloną paprykę, czarny pieprz i olej. Wszystko dokładnie wymieszaj w naczyniu żaroodpornym.
W poprzek przekrój na pół piersi z kurczaka, przykryj folią i delikatnie rozklep tłuczkiem.
W małej misce wymieszaj zioła, sól i mielony pieprz, a następnie obtocz w nich mięso.
Połącz w naczyniu z pomocą blendera ręcznego, olej, ocet, jajko, musztardę i przeciśnięty czosnek, aby uzyskać majonez. Na desce kuchennej, połącz posiekaną pietruszkę, starty ser i czosnek.
Piersi z kurczaka posmaruj majonezem i wypełnij farszem. Uformuj z nich rolady.
Rolady posmaruj majonezem i ułóż na warstwie ziemniaków.
Przygotowane rolady pieczemy w piekarniku przez 40 minut w temperaturze 180°C. Po upływie czasu posyp wierzch roladek startym serem i ponownie włóż do piekarnika jeszcze na 5 minut – piecz w temperaturze 180°C.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.