Roladki z kurczaka nadziewane serem i cukinią. Doskonały przepis na obiad.

Wyśmienite faszerowane piersi z kurczaka, które smakują tak niesamowicie, że będziesz je regularnie przygotowywać. Roladki są soczyste i pełne pysznych smaków.

Składniki:

  • 500 g piersi z kurczaka

Farsz:

  • 200 g sera topionego (dałam serek śmietankowy)
  • 1/2 cukinii
  • 100 g cheddaru
  • 5 + 5 g soli
  • 3 + 3 g mielonego czarnego pieprzu
  • 3 jajka
  • 150 g mąki pszennej
  • 20 ml oleju roślinnego

Przygotowanie:

Do miski dodaj jajka, sól, czarny pieprz. Ubij trzepaczką. Pokrój kurczaka poziomo na cienkie plasterki.

Plastry kurczaka przykryj folią. Postukaj w twardą powierzchnię tłuczkiem. Zetrzyj cukinię w misce.

Roztopiony ser wycisnąć widelcem w misce. Dodaj cukinię i starty cheddar. Następnie dodaj czarny pieprz i sól. Dobrze wymieszaj łyżką.

Rozłóż masę serową na kawałku mięsa. Zwijamy się i przecinamy na pół. Namocz bułkę w mieszance jajecznej. Następnie dokładnie obtocz w mące.

Ponownie zawijamy bułkę w jajku. Smażyć na złoto z każdej strony na oleju. Następnie możemy podać chrupiący przysmak.

Smacznego!

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!