Na początku rwiemy i siekamy nożem pietruszkę. Czosnek obrać, posiekać i wymieszać z natką pietruszki.
Dodaj jajka do małej miski. Ubij je dokładnie trzepaczką.
Dodaj posiekany szczypiorek i czosnek do masy jajecznej i wymieszaj. Dodać starty ser i wymieszać.
Suszone pomidory włożyć do miski. Zalać gorącą wodą i odstawić na 20 minut.
Piersi z kurczaka kroimy na taką samą grubość, około 1,5-2 cm. Naciągamy stół folią spożywczą.
Ułóż piersi z kurczaka jedna na drugiej na folii. Przykryj mięso folią i wybij je tłuczkiem i wałkiem do ciasta.
Zdejmujemy folię i sprawdzamy, czy wszystkie piersi z kurczaka są prawidłowo ułożone. Mięso solimy.
Posypać chili i mielonym czarnym pieprzem. Następnie natrzyj piersi mieszanką pietruszkowo-serową, rozprowadź równomiernie i pozostaw niewypełniony pasek na jednym końcu.
Marchewkę obrać, odciąć końcówki i pokroić w plasterki. Następnie paprykę również kroimy w plasterki.
Ugotowane jajka kroimy na pół i układamy jedno po drugim na mięsie. Następnie układamy plasterki marchewki i papryki, pozostawiając między nimi odstęp.
Na koniec układamy suszone pomidory pokrojone w plasterki. Mięso dokładnie zrolować, docisnąć na końcach folię i zawiązać supełek.
Za pomocą sznurka zawiąż węzeł na każdym końcu. Następnie ponownie owijamy roladę folią i całość owijamy sznurkiem.
Włóż bułkę do garnka z zimną wodą, przykryj pokrywką i gotuj na średnim ogniu przez godzinę po zagotowaniu wody. Po upieczeniu pozwól roladzie ostygnąć i włóż ją do lodówki na co najmniej 8 godzin.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.