Tak przygotowała ją moja babcia, kiedy serwuję je na stole, rozmowy ustępują. Soczysta, miękka i rolada z mięsa mielonego.
1 701
Pierwszym krokiem jest przygotowanie mięsa już dzień wcześniej. Należy wymieszać mięso z mlekiem, przyprawami oraz sprasowanymi wszystkimi ząbkami czosnku.
Kolejnym etapem jest podzielenie mięsa na dwie podobne części. Mięso należy sformować w dwa prostokątne, płaskie placki, posmarować musztardą oraz posypać potartym serem.
Następnie trzeba zwinąć oba placki w rolady i przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Uważaj, aby zachować prawidłowy kształt rolad.
Później należy rozsmarować dużą ilość kwaśnej śmietany na wierzchu rolad.
Ostatnim krokiem jest włożenie tak przygotowanych rolad do piekarnika i pieczenie ich przez 45 minut w temperaturze 200 stopni.
Pamiętaj, że przygotowane rolady można bez problemu włożyć do zamrażalki i w odpowiednim momencie wyciągnąć i włożyć do piekarnika.