Tak przygotowała ją moja babcia, kiedy serwuję je na stole, rozmowy ustępują. Soczysta, miękka i rolada z mięsa mielonego.

Goście przychodzą i szukasz sposobu na zaskoczenie ich kubków smakowych? Bez obaw! Formuła mojej Babci idealnie nada się na takie okazje.

Przepis ma wiele zalet. Przede wszystkim jest bardzo prosty w wykonaniu i każdy, nawet mało uzdolniony kucharz mu podoła. Dodatkowo roladę można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno, a pyszny smak zawsze wypełni usta poczęstowanych.

Niezbędne składniki:

  • 1 kg wieprzowiny mielonej
  • 2 lub 3 ząbki czosnku
  • Około 100 ml mleka
  • Mała łyżka czarnego pieprzu
  • Własne przyprawy – polecamy zioła prowansalskie i słodką paprykę
  • Kwaśna śmietana

Natomiast do nadzienia potrzebne będą:

  • Musztarda lub keczup
  • Tarty ser

Sposób wykonania:

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!