Ten przepis pokaże Ci, jak zrobić własne Rafaello, używając tylko 4 składników.
1 405
Każdy zna białe kulki Rafaello. Często kojarzą się one z pyszną kokosową posypką, chrupiącymi wafelkami, rozpływającym się kremem i chrupiącymi wafelkami.
Pokażę, jak prosto można je zrobić w domu. Potrzebne są tylko 4 składniki, a Ty będziesz mieć 30 minut wolnego czasu. Do dzieła!
Składniki:
Wiórki kokosowe 50g
1 opakowanie wafli
Migdały
100g biała czekolada
Sposób przygotowania:
Najpierw zalej migdały wrzątkiem. Pozostaw skórkę na 5 minut do wyschnięcia. Możesz również użyć wałka do ciasta, aby rozdrobnić wafle.
Czekoladę można roztopić w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej. Zachowaj 3 łyżki czekolady na później. Pozostałą część dodaj do zmielonych wafli i dobrze wymieszaj.
Z masy uformuj kulki i umieść w nich po jednym migdale. Pozostawić do zastygnięcia w lodówce na 20 minut.
Po upływie tego czasu obtoczyć każdą z nich w czekoladzie i wiórkach kokosowych.