Bardzo apetyczne, miękkie paszteciki z kapustą bez jajek. Uwielbiam to nadzienie.

Aby przygotować ciasto, należy wymieszać mąkę oraz suche drożdże z solą. Powoli dodawać wodę i mieszać do momentu, gdy ciasto stanie się jednolite. Następnie należy przełożyć ciasto do miski i poczekać aż wyrośnie.

Gdy ciasto rośnie, warto zabrać się za przygotowanie nadzienia.

Należy więc posiekać zarówno cebulę jak i kapustę. Następnie cebulę należy zrumienić na patelni, uważając by się nie przypaliła.

Potem trzeba dodać do niej suszoną miętę, kapustę oraz przyprawy. Farsz warto wypróbować i w razie konieczności dodać do niego przyprawy.

Jeżeli farsz wydaje się mało pikantny, należy dodać do niego nieco większą ilość pieprzu. Gdy ciasto wyrośnie, należy ugnieść je oraz rozwałkować.

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!