Pomaga nie tylko w regulacji cholesterolu i cukru, ale również wspomaga rozkład nadmiaru tłuszczu. Korzystnie wpływa na funkcjonowanie wątroby, nerek i trzustki, bazując na kolendrze i pietruszce – roślinach o nieocenionych właściwościach leczniczych, których potencjał jest często nieznany.
Kolendra, ceniona za swój aromat w kuchni, posiada właściwości moczopędne, wspierające nerki oraz stymulujące pracę wątroby i trawienie. Skutecznie zwalcza biegunkę poprzez eliminację bakterii i infekcji, usuwa nagromadzony tłuszcz i działa przeciwbakteryjnie. Wspomaga leczenie infekcji jamy ustnej, zapalenia spojówek, poprawia wzrok i zapobiega chorobom oczu.
Pietruszka, obecna w kuchni częściej niż kolendra, wzbogaca smak zup, mięs, a także służy jako dekoracja. Jest bogatym źródłem kwasu foliowego, chroniącym serce i zapobiegającym chorobom układu krążenia. Działa jako diuretyk, łagodzi stany zapalne dróg moczowych, ma działanie przeciwzapalne i wspomaga leczenie chorób stawów.
Przygotowanie: Kolendrę i pietruszkę pokrój na mniejsze części, zalej wodą w garnku i gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 10 minut, by usunąć chlorofil. Pozostaw pod przykryciem do ostygnięcia, następnie przecedź do butelki i przechowuj w lodówce. Codzienna filiżanka tego napoju sprawi, że Twoje nerki skuteczniej wyeliminują toksyny, co zauważysz po zmianie koloru moczu, a Twoje samopoczucie znacząco się poprawi. życzymy zdrowia!
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.