Można je szybko przygotować i doskonale spala tłuszcz. Doskonale syci i nadaje się do przygotowywania różnorodnych potraw.
Brokuły myjemy i dzielimy na różyczki. Oczyścić marchewkę, drobno zetrzeć, obrać czerwoną cebulę i pokroić. Rozpuść masło na patelni i zeszklij cebulę. Dodaj marchewki, brokuły i zalej tyle wody lub bulionu, ile chcesz mieć zupę. Bulion gotować około 15 minut.
Gdy warzywa będą miękkie dodać śmietanę, bulion, pieprz, gałkę muszkatołową, sól i wymieszać. W razie potrzeby można rozcieńczyć niewielką ilością wody. Dodaj ser i ponownie zagotuj. Jeśli się rozpuści, możesz zdjąć go z ognia.
Marynata:
Mięso z kurczaka posolić i obtoczyć w mące. Brokuły podzielić na różyczki i wymieszać wszystkie składniki na marynatę. Na patelni usmażyć mięso z kurczaka na złoty kolor, a następnie wyjąć.
Na patelnię dodać drobno pokrojoną cebulę, brokuły i pieczarki. Zalej marynatą i gotuj, aż warzywa będą miękkie.
Na koniec dodać mięso na patelnię i krótko wszystko razem smażyć.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.