Nadzienie jest smaczne i lubiane przez wszystkich. Obłędna przekąska w kilka chwil gotowa na Twoim stole.

Proponuje Ci dziś przepis na pyszne danie – placki z tortilli z szynką i serem, które można łatwo i szybko przygotować jako obłędnie pyszną przekąskę.

Podczas smażenia tortille zyskują niesamowicie pyszną i chrupiącą skórkę. Natomiast nadzienie jest smaczne i lubiane przez wszystkich!

Składniki

  •  placki tortilli – 1 opakowanie
  • cebula – 2 sztuki
  • słodka papryka – 1 sztuka
  • szynka – 300 gr
  •  1 kiszony ogórek
  • twardy ser – 100 g
  •  jajo kurze – 2 sztuki
  • mleko – 2 łyżki stołowe
  • keczup – 2 łyżki stołowe
  • śmietana lub majonez – 100 g
  • olej kuchenny
  • sól do smaku.

Przygotowanie

Cebule pokrój w kostkę i podsmaż na oleju, dodaj do niej 2 łyżki keczupu. Pokrój w kostkę 1 dużą słodką czerwoną paprykę, szynkę i ogórka. Zetrzyj ser, posól składniki do smaku, dodaj kwaśną śmietanę (majonezu). Wymieszaj wszystko, rozłóż na plackach tortilli i zwiń je w rolkę oraz pokrój na mniejsze porcje. Wbij 2 jajka do miski i dodaj 2 łyżki mleka, posól i wymieszaj.

Zanurz w mieszance mleczno-jajecznej kawałki tortilli i smaż na rozgrzanym oleju, na małym ogniu. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!