Fantastyczne plastry wieprzowiny zapiekane w piekarniku: Każdy się zajadał i prosił o dokładkę.

Jeśli masz ochotę na przepyszne, nowe danie obiadowe, koniecznie spróbuj tego przepisu. Tak przygotowane, pieczone plastry wieprzowiny posmakują wszystkim domownikom!

Potrzebujesz:

  • 8 plastrów polędwiczki wieprzowej lub schabu
  • 150 g twardego sera
  • 3 cebule
  • 2 kiszone ogórki
  • koperek do smaku
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 0,5 łyżeczki soli sól
  • 0,5 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu

Ostrym nożem natnij mięso tworząc na nim kratkę z obu stron. Dopraw do smaku i przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. 

Włóż majonez do miski. Wymieszaj z musztardą i natrzyj mieszanką mięso.

Pokrój ogórki i cebulę w krążki, ułóż na mięsie i posyp startym serem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 40 minut. 

Smacznego!

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!