Fantastyczne plastry wieprzowiny zapiekane w piekarniku: Każdy się zajadał i prosił o dokładkę.
2 291
Jeśli masz ochotę na przepyszne, nowe danie obiadowe, koniecznie spróbuj tego przepisu. Tak przygotowane, pieczone plastry wieprzowiny posmakują wszystkim domownikom!
Potrzebujesz:
8 plastrów polędwiczki wieprzowej lub schabu
150 g twardego sera
3 cebule
2 kiszone ogórki
koperek do smaku
3 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
0,5 łyżeczki soli sól
0,5 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
Podejście:
Ostrym nożem natnij mięso tworząc na nim kratkę z obu stron. Dopraw do smaku i przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Włóż majonez do miski. Wymieszaj z musztardą i natrzyj mieszanką mięso.
Pokrój ogórki i cebulę w krążki, ułóż na mięsie i posyp startym serem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 40 minut.