Bez mąki przygotuj te pyszne leniwe pierogi. Czyste ręce i stół – dzieci i mąż zachwycone

Pierogi leniwe to jedno z ulubionych dań mojego dzieciństwa. Przygotowywane na niedzielne śniadanie, posypane cynamonem i polane masłem, dawały energię na cały dzień. Dzisiaj chciałabym wam przedstawić przepis na pierogi bardzo leniwe i to bez mąki!

Do przygotowania pierogów potrzebujemy:

  • 0,5 kilo twarogu
  • około 6 łyżeczek kaszy manny
  • 1 duże jajko lub dwa mniejsze
  • 10 gramów cukru wanilinowego
  • odrobina cukru do dosłodzenia ciasta (opcjonalnie)
  • cukier trzcinowy i masło do polania

Aby przygotować nasze leniwe pierogi należy najpierw odcisnąć twaróg z nadmiaru wody. Najlepiej wykonać to za pomocą gazy.

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!