Nikt nie jest w stanie zgadnąć, co stanowi jej podstawę: Fantastyczna pasta do smarowania z 3 głównych składników.
3 031
Szukasz nowego pomysłu na domowe pasty? Dobrze trafiłaś – zapamiętaj ten przepis.
Ta nietradycyjna oryginalna pasta do smarowania pasuje na przykład do świeżej bagietki, a przepis jest bardzo prosty.
Składniki:
1 cebula
1 jabłko
50 g orzechów włoskich
10 g masła
sól
pieprz czarny mielony
trochę musztardy
Do serwowania:
świeża bagietka
Przygotowanie:
Rozpuść masło na patelni.
Bagietkę kroimy na kromki. Smażymy je na maśle z obu stron na złoty kolor.
Ponownie rozpuść masło na drugiej patelni i dodaj drobno posiekaną cebulę. Smażymy. Podczas pieczenia myjemy jabłko, które następnie kroimy na małe kawałki.
Dodaj jabłko do cebuli na patelni wraz z kolejnym kawałkiem masła i smaż do miękkości.
Gdy jabłko będzie miękkie, przenieś wszystko do blendera, a na koniec dodaj prażone na sucho posiekane orzechy włoskie. Wszystko wymieszaj blenderem, posolić, doprawić i dodać trochę musztardy. Rozłóż pastę na pieczonych kawałkach bagietki i podawaj.