Nikt nie jest w stanie zgadnąć, co stanowi jej podstawę: Fantastyczna pasta do smarowania z 3 głównych składników.

Szukasz nowego pomysłu na domowe pasty? Dobrze trafiłaś – zapamiętaj ten przepis.

Ta nietradycyjna oryginalna pasta do smarowania pasuje na przykład do świeżej bagietki, a przepis jest bardzo prosty. 

Składniki:

  • 1 cebula
  • 1 jabłko
  • 50 g orzechów włoskich
  • 10 g masła
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • trochę musztardy

Do serwowania:

  • świeża bagietka

Przygotowanie:

Rozpuść masło na patelni.

Bagietkę kroimy na kromki. Smażymy je na maśle z obu stron na złoty kolor.

Ponownie rozpuść masło na drugiej patelni i dodaj drobno posiekaną cebulę.  Smażymy. Podczas pieczenia myjemy jabłko, które następnie kroimy na małe kawałki.

Dodaj jabłko do cebuli na patelni wraz z kolejnym kawałkiem masła i smaż do miękkości.

Gdy jabłko będzie miękkie, przenieś wszystko do blendera, a na koniec dodaj prażone na sucho posiekane orzechy włoskie. Wszystko wymieszaj blenderem, posolić, doprawić i dodać trochę musztardy. Rozłóż pastę na pieczonych kawałkach bagietki i podawaj.

Życzymy smacznego!

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!