Szybko i prosto. Tak przygotowanej kapustki jeszcze z pewnością nie jadłaś.
21 738
Kapusta jakiej jeszcze nie znacie. Prosty przepis na wyjątkowo smaczne danie z kapusty w zupełnie nowej odsłonie.
Sprawdzi się zarówno jako przekąska, jak i dodatek do obiadu. Proste i szybkie w przygotowaniu, a co najważniejsze – przepyszne!
Składniki:
1 kg kapusty
3 jaja
3 łyżki oleju
50 g bułki tartej
sól, pieprz
Przygotowanie:
Kapustę umyć, odcedzić i pokroić w grube półksiężyce. Środek pozostawić, aby liście się nie rozpadły. W garnku przygotować wodę. Do wrzątku wrzuć kapustę, a następnie gotować ją kilka minut w osolonej wodzie. Przygotować dwie miski. W jednej umieścić jajka, a następnie delikatnie je roztrzepać przy użyciu widelca lub trzepaczki, doprawiając solą i pieprzem. Do drugiej wsypać bułkę tartą.
Odcedzoną i lekko przestudzoną kapustę moczyć kolejno w jajkach, a następnie obtaczać w bułce tartej i ponownie w jajkach. Tak przygotowany produkt smażyć partiami na rozgrzanym oleju. Danie będzie gotowe, gdy osiągnie rumiany kolor.