Najlepiej Zrobić Od Razu Podwójną Porcję, Ponieważ Znikają Jak Świeże Bułeczki. Sprawdzony Przepis Na Zdrowe I Dietetyczne Naleśniki.
2 267
Przepis znalazłam w internecie, ale początkowo trudno było mi uwierzyć w to, że naleśniki wychodzą zdecydowanie lepsze od tych klasycznych.
Spróbowałam i efekty były zaskakujące – cała rodzina je pokochała, a dzieci nie chcą już innych. Są wyjątkowo smaczne, a przede wszystkim zdrowe oraz szybkie w przygotowaniu.
Przygotuj:
2 jajka
113 g chudego twarogu
113 g płatków owsianych
esencja waniliowa (do smaku)
Dodatkowo:
dowolne owoce
miód
cukier puder
wiórki kokosowe
kwaśna śmietana
Sposób wykonania:
Płatki owsiane (najlepiej zmielone) wymieszaj z resztą składników na jednolitą masę. Smaż naleśniki na teflonowej patelni z obu stron, aż uzyskają złoty kolor.
Możesz dodać odrobinę oleju, ale raczej nie będzie to konieczne. Ciasto rozkładaj równomiernie na powierzchni patelni lub w otworach (jeżeli używasz specjalnej patelni).
Gotowe naleśniki można posypać cukrem pudrem, wiórkami kokosowymi, podawać z owocami i kwaśną śmietaną (ew. jogurtem) lub polać miodem albo syropem klonowym, który szczególnie uwielbiają dzieci.