Dodaj 2 jajka, trochę mąki i cukru do startych jabłek: Będziesz miała ten fantastyczny pachnący przysmak w mgnieniu oka.

Jabłka można przyrządzać na wiele sposobów, a potrawy z nich wykonane są zawsze bardzo smaczne i aromatyczne.

Dziś moje ulubione placki z jabłkami, które są fantastycznie kruche, smaczne i soczyste. Po prostu wymieszaj wszystko i włóż do garnka. Dziś mamy dla Was ten prosty jabłkowy przysmak według naszego przepisu, który przygotujecie dosłownie w kilka minut!

Składniki:

  • 3 duże jabłka lub 5 mniejszych
  • 2 jajka
  • 100 g cukru
  • 5 łyżek zwykłej mąki
  • szczypta soli
  • olej do smażenia

Dodatkowo:

  • Cukier puder
  • Twarożek
  • Bita śmietana

Przygotowanie:

Umyj jabłka. Oczyścić i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Dodaj jajka i cukier. Wymieszaj mąkę i sól. Dobrze wymieszać do uzyskania jednorodnej masy.

Wlej olej na patelnię. Rozgrzej. Łyżką formować małe kotlety i smażyć je z obu stron na złoty kolor.

Połóż je na ręcznikach papierowych, aby usunąć nadmiar tłuszczu.

Podawać np. z miodem. Alternatywnie można posypać cukrem pudrem, udekorować twarogiem lub bitą śmietaną. Życzymy smacznego!

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!