Trzy pyszne i proste przepisy, w których głównym składnikiem są płatki owsiane.
1 211
Dziś przygotuję trzy pyszne i proste przepisy, w których głównym składnikiem są płatki owsiane.
Przeczytaj artykuł do końca, aby poznać wszystkie szczegóły i sekrety tych przepisów.
Przepis 1: Cukinia z serem i płatkami owsianymi
Składniki:
- 1 cukinia
- Sól
- 3-4 łyżki płatków owsianych
- 100 gramów sera
- 2 jajka
- Pieprz
- Szczypiorek
Przygotowanie:
- Przygotowanie cukinii:
- Pokrój cukinię i posól. Odstaw na 10 minut, aby puściła sok.
- Subskrybuj mój kanał, będę Ci wdzięczny!
- Przygotowanie masy:
- Wymieszaj cukinię z 3-4 łyżkami płatków owsianych, 100 gramami startego sera, 2 jajkami, pieprzem i posiekanym szczypiorkiem.
- Pieczenie:
- Piecz w temperaturze 180°C (360°F) przez 20 minut.
- Otwórz pokrywę i włóż do piekarnika na dodatkowe 10 minut.
Przepis 2: Cukinia z jogurtem i płatkami owsianymi
Składniki:
- 4 łyżki płatków owsianych
- 1 cukinia
- Sól
- 100 gramów sera
- 2 jajka
- Pieprz
- Szczypiorek
- Jogurt
- Koperek
- Czosnek
Przygotowanie:
- Przygotowanie cukinii:
- Pokrój cukinię i posól. Odstaw na 10 minut, aby puściła sok.
- Wymieszaj cukinię z 4 łyżkami płatków owsianych, 100 gramami sera, 2 jajkami, pieprzem i posiekanym szczypiorkiem.
- Pieczenie:
- Piecz w temperaturze 180°C (360°F) przez 20 minut.
- Sos jogurtowy:
- Wymieszaj jogurt z solą, pieprzem, posiekanym koperkiem i czosnkiem.
- Podawaj zapiekaną cukinię z sosem jogurtowym.
Przepis 3: Owsiane ciasteczka bananowe z jagodami
Składniki:
- 1 szklanka płatków owsianych (250 ml)
- 2 dojrzałe banany
- Wanilina
- ⅔ szklanki gorącej wody (158 ml)
- 1 szklanka jagód
- Olej z awokado
Przygotowanie:
- Przygotowanie ciasta:
- Rozgnieć 2 dojrzałe banany.
- Dodaj 1 szklankę płatków owsianych, wanilinę i ⅔ szklanki gorącej wody. Dobrze wymieszaj.
- Dodanie jagód:
- Dodaj 1 szklankę jagód do masy bananowo-owsianej i delikatnie wymieszaj.
- Pieczenie:
- Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia formuj małe ciasteczka.
- Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C (360°F) przez 20 minut, aż ciasteczka będą złociste i chrupiące.