Można mieć wyjątkowy smak świeżych owoców, niezależnie od tego, kiedy są dostępne. Instrukcje.
1 388
Nie powinno się ich kroić, a jeśli nie czujesz takiej potrzeby, najlepiej po prostu je wyrzucić. Wiadomo, że witamin najwięcej jest pod skórką. Owoce wkładamy do opłukanego słoika i dolewamy wrzątku, aby je przykryć. Zostaw około 2 cm nitki.
Następnie dodaj do garnka wodę, którą wcześniej przelałeś do słoików. Doprowadź ją do wrzenia. Dodaj cukier puder do owoców. Powinieneś użyć około 2 łyżek cukru na 1000ml słoika. Ilość użytego cukru będzie zależała od słodkości owoców, a także od Twoich osobistych preferencji.
Przełóż przegotowaną wodę do słoików. Postaw słoiki do góry nogami i mocno zakręć zakrętki. Przykryj je kocem, aż ostygną. Następnie przenieś je w chłodniejsze miejsce. Słoiki powinnaś trzymać w ciemnym miejscu i w temperaturze 12 stopni Celsjusza.
Zima jest trudna w dostępie do owoców, ale to skarbnica pełna witamin, minerałów i błonnika. Tak przygotowane owoce są nie tylko świeże przez długi czas, ale także świetnie smakują i są bardzo zdrowe.