Omlet puszysty jak chmurka – wiemy, jak go przygotować. Znaliście tę technikę?

Składniki:
2 jajka
2-3 łyżki mleka
1-2 łyżki mąki
75-100 g tartego sera
szczypta soli
15 g oleju roślinnego
50-75 g szynki

Przygotowanie:

Podgrzej mleko, dodaj jajka i sól. Powoli dodawaj mąkę, wymieszaj i odstaw na kilka minut. W tym czasie, pokrój szynkę w kostkę. Na patelni rozgrzej olej i powoli wlej masę jajeczną. Smaż z jednej strony i obróć. Na omlecie ułóż szynkę oraz ser i złóż placek na pół, smażąc z obu stron, aż nabierze złotego koloru.

<b>Omlet z serem i szynką</b> <br><b>Składniki:</b> <br>2 jajka <br>2-3...

Omlet z ziemniakami

Składniki:

  • 4 ziemniaki
  • 4 jajka
  • oliwa
  • 1 cebula
  • sól do smaku

Przygotowanie:

Obierz ziemniaki i pokrój w cienkie plasterki, a następnie osusz na ręczniku papierowym. Cebulę obierz i pokrój w cienkie piórka. Na patelni rozgrzej oliwę i ułóż ziemniaki oraz cebulę.

Oliwa powinna zakrywać warzywa. Smaż do czasu, aż ziemniaki zmiękną. Jajka wymieszaj na gładką masę i wlej na patelnię, smaż dopóki jajka się nie zetną. Smaż z obu stron.

<b>Omlet z ziemniakami</b> <br><b>Składniki:</b> <br>4 ziemniaki <br>4...

Nie zapomnij udostępnić, aby skorzystać z tych wskazówek następnym razem, gdy postanowisz przygotować omlet!

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!