Takie miodowe ogórki świetnie nadają się na grilla. Przepis.

Dziś podzielę się krokami do wykonania przekąski z ogórków „Pod szaszłykiem”.

Aby zrobić najlepszą przystawkę do grilla, zamarynuj warzywa w miodzie i musztardzie. To ona będzie tą, która pierwsza odejdzie od stołu! Ogórki można przygotować w kilka minut i są bardzo łatwe w przygotowaniu. Ogórki są bardzo smaczne i mają przyjemny letni zapach.

OGÓRKI Z MIODEM

SKŁADNIKI

  • 500 g ogórków
  • 25 ml olejów roślinnych
  • 25 ml wody
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • trzy ząbki czosnku
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżka octu
  • 40 g koperku
  • 1 ostra papryczka chili

PRZYGOTOWANIE

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!