To sycący i lekki pomysł na pyszny obiad: Odkąd jem te cukinie na obiad, wciąż chudnę i nie chcę nic więcej.

W tym roku szczególnie nie mogłam się doczekać sezonu mojej ulubionej cukinii, aby wypróbować ten nowy przepis.

To sycący i lekki pomysł na pyszny obiad. Aromat dania jest niezapomniany, a sposób przygotowania prosty i przyjemny. Poza tym kolejnym jego plusem jest to, że potrzebujesz tylko 3 głównych składników!

Składniki:

  • 3 cukinie
  • sól, zioła włoskie do smaku
  • 2 pomidory
  • 250 g sera mozarella

Przygotowanie:

Umyj cukinię, odetnij brzegi z przodu i z tyłu i delikatnie jeden pasek z boku (aby można było położyć warzywo, aby się nie obracało). Pokrój każdą cukinię w paski, nie przecinając jej jednak do końca.

Posyp cukinię solą na wierzchu i między nacięciami. Odstaw na 15 minut.

W tym czasie pokrój pomidory w półpierścienie, a ser w cienkie plasterki. Następnie włóż plaster pomidora i plaster sera między każde przecięcie cukinii.

Danie posyp włoskimi ziołami i włóż do rozgrzanego piekarnika na 200 stopni piekarnika na 40 minut.

Smacznego!

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!