Silny sojusznik w odchudzaniu i możesz jeść tyle, ile chcesz. Najlepsza zupa.
3 062
Jeśli starasz się schudnąć, najważniejszym czynnikiem wpływającym na redukcję wagi jest odpowiednia dieta. Istnieją pokarmy, które działają jak naturalne spalacze tłuszczu. Jeśli włączysz je do swojej diety, dzięki nim igła na wadze może opaść znacznie szybciej.
Ta zupa nasyci i będzie świetnym sprzymierzeńcem w zrzucaniu kilogramów. Poza tym smakuje naprawdę dobrze.
Składniki:
1 cebula
40 ml oleju słonecznikowego
1 duża marchewka
200 g selera naciowego
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
200 g kapusty
1 pomidor
400 ml soku pomidorowego
1 ząbek czosnku
pietruszka
Przygotowanie:
Do garnka wlej olej słonecznikowy i podgrzej. Dodaj drobno posiekaną cebulę.
Smażyć na średnim ogniu, aż stanie się szklisty. W międzyczasie przygotujmy marchewki.
Obierz, pokrój na mniejsze kawałki. Wkładamy to do garnka.
Umyj łodygę selera. Odcięliśmy koniec. Pokrój i włóż do garnka z marchewką i cebulą.
Warzywa krótko podsmażyć. Następnie dodaj oczyszczoną i posiekaną czerwoną i żółtą paprykę.
Umyj kapustę. Pokrój na mniejsze kawałki. Umieść w garnku i zalej wodą.
Przykryj pokrywką. Gotuj przez 10 minut po uszczypnięciu. Umyj pomidora i zetrzyj na grubej tarce.
Następnie wkładamy do garnka z pozostałymi składnikami. Wlewamy również sok pomidorowy. Oczyścić czosnek. Wciśnij go przez prasę do zupy.
Sól i pieprz do smaku. Następnie gotujemy zupę przez kolejne 15-20 minut. Na koniec wymieszaj mikserem ręcznym.
Przed podaniem posyp umytą i posiekaną natką pietruszki. Smacznego!