Tak pyszne i delikatne, że nie potrzebujesz nawet skomplikowanych kremów: Najlepsza Pawlova – nie kruszy się ani nie łamie.

Pyszne ciasto Pavlova jest naprawdę znakomite i gwarantuje, że będzie piękną ozdobą nawet świątecznego stołu. Możesz ją udekorować według własnego gustu, uruchom swoją wyobraźnie i zaskocz gości!

Potrzebujesz:

Podstawa:

  • 6 białek
  • 300 g cukru
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka octu

Krem:

  • 250 ml śmietany kremówki
  • 500 g serka mascarpone
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego

Dodatkowo do dekoracji:

  • polewa owocowa lub czekoladowa, ulubione owoce itp.

Przygotowanie:

Białka ubij z cukrem na sztywną pianę. Następnie dodaj ocet, proszek do pieczenia i wymieszaj. Na dwóch blachach wyłożonych papierem do pieczenia z ubitych białek uformuj dwa okrągłe „placki” (możesz użyć szprycy cukierniczej, aby uformować okrągły kształt).

Umieść pierwszą blachę na drugiej kratce, a drugą na dole. Piecz w temperaturze 150 ° C przez około 60 minut obie bezy jednocześniePo godzinie wyłącz piekarnik, lekko uchyl drzwiczki i ostudź w piekarniku. To ważne : Nie wyjmuj bezy od razu po upieczeniu, ponieważ mogą opaść.

Ubij śmietanę z cukrem, a następnie dodaj mascarpone. Posmaruj kremem jedną z bez i przykryj drugą. Udekoruj owocami i w zależności od upodobań lukrem czy syropem.

Tak przygotowane ciasto odstaw do lodówki na około 2 godziny i podawaj do stołu. Życzę smacznego!

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!