Tak pyszne i delikatne, że nie potrzebujesz nawet skomplikowanych kremów: Najlepsza Pawlova – nie kruszy się ani nie łamie.
3 681
Pyszne ciasto Pavlova jest naprawdę znakomite i gwarantuje, że będzie piękną ozdobą nawet świątecznego stołu. Możesz ją udekorować według własnego gustu, uruchom swoją wyobraźnie i zaskocz gości!
Potrzebujesz:
Podstawa:
6 białek
300 g cukru
1 łyżka proszku do pieczenia
1 łyżeczka octu
Krem:
250 ml śmietany kremówki
500 g serka mascarpone
3 łyżki cukru pudru
1 opakowanie cukru waniliowego
Dodatkowo do dekoracji:
polewa owocowa lub czekoladowa, ulubione owoce itp.
Przygotowanie:
Białka ubij z cukrem na sztywną pianę. Następnie dodaj ocet, proszek do pieczenia i wymieszaj. Na dwóch blachach wyłożonych papierem do pieczenia z ubitych białek uformuj dwa okrągłe „placki” (możesz użyć szprycy cukierniczej, aby uformować okrągły kształt).
Umieść pierwszą blachę na drugiej kratce, a drugą na dole. Piecz w temperaturze 150 ° C przez około 60 minut obie bezy jednocześnie. Po godzinie wyłącz piekarnik, lekko uchyl drzwiczki i ostudź w piekarniku. To ważne : Nie wyjmuj bezy od razu po upieczeniu, ponieważ mogą opaść.
Ubij śmietanę z cukrem, a następnie dodaj mascarpone. Posmaruj kremem jedną z bez i przykryj drugą. Udekoruj owocami i w zależności od upodobań lukrem czy syropem.
Tak przygotowane ciasto odstaw do lodówki na około 2 godziny i podawaj do stołu. Życzę smacznego!