Mrożone cytryny to remedium zwalczające nowotwory. Zetrzyj je na tarce i wspomagaj leczenie. Potwierdzone naukowo
Mrożone cytryny to remedium zwalczające nowotwory złośliwe! Naukowcy odkryli, że mrożąc cytryny jesteśmy w stanie zwalczyć nowotwór rozwijający się w organizmie.
Cytryna to owoc o szerokim zastosowaniu między innymi w kuchni, kosmetyce czy kuracjach zdrowotnych. Ze względu na swoje liczne dobroczynne właściwości stała się niezwykle popularnym elementem naszego codziennego życia i trudno nam wyobrazić sobie brak jej obecności na kuchennym stole.
Ten cytrus uzyskał stabilną pozycję na każdym kontynencie, bez wyjątku. Sok z cytryny to skarbnica wielu witamin i składników odżywczych.
Dzięki spożywaniu cytryn możesz skutecznie wzmocnić słaby układ odpornościowy, oraz zapobiec wielu ciężkim chorobom. Cytryna zawiera w sobie antyoksydanty, które zwalczają tzw. wolne rodniki – przyczyniające się do rozwoju poważnych schorzeń, m. in. serca czy nowotworów.
Najwięcej składników odżywczych posiada nie miąższ, a skórka cytryny – o czym niewiele osób wie lub chce wiedzieć.
Powinniśmy więc spożywać cytrynę wraz z gorzką skórką. Ponadto cytryny pełnią funkcję naturalnego antybiotyku. Posiadają także właściwości antywirusowe, zwalczają mikroby wywołujące w Twoim organizmie różne choroby i stany zapalne.
Okazuje się, że największą skutecznością prozdrowotną cieszą się mrożone cytryny. Stosuj nimi kurację w wypadku:
- leukemii,
- raka prostaty,
- raka jelita grubego i odbytu,
- raka trzustki,
- raka wątroby,
- neuroblastomy.
Pokonaj nowotwór złośliwy dzięki mrożeniu cytryn!
Jak widać, skórka cytryny to prawdziwa bomba zdrowotnych substancji. Jedz więc cały owoc, bez obierania!
Jak przygotować cytrynę do kuracji antyrakowej?
Skorzystajmy ze wszystkich zawartych w owocu właściwości antyrakowych – pozostawmy cytryny w skórce, mrożąc je przed przygotowaniem.
- Odpowiednio wymyj i wyszoruj cytrynę. Możesz w tym celu wykorzystać np. ocet jabłkowy.
- Po dokładnym oczyszczeniu skórki, włóż cytrynę do zamrażarki – mają tam leżeć tak długo, aż zrobią się suche i twarde.
- W ten sposób przygotowane owoce zetrzyj na tarce.
Miesięczne spożywanie co najmniej 150 gramów w ten sposób przygotowanych cytryn zabezpieczy Twój organizm przed rakiem.