Przystawka lepsza niż jakakolwiek kiełbasa. Marynowane mięso z cebulą.

Wymieszaj 50 ml wody z olejem, sokiem z cytryny (możesz użyć limonki) i octem balsamicznym, dodaj przyprawy, sól i cukier.

Pokrój cebulę w cienkie pierścienie lub półpierścienie. Wyjmij mięso z wody, pokrój w plasterki średniej grubości.

Włóż je do miski, naprzemiennie układając mięso i cebulę. Zalej marynatą, przykryj folią spożywczą. Wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny (w tym przypadku musisz w między czasie delikatnie przemieszać plastry mięsa co godzinę), a najlepiej całą noc.

Przekrój paprykę chili wzdłuż, oczyść z nasion i drobno posiekaj. Połóż mięso na talerzu, udekoruj gałązkami ziół. Posyp papryką chilli. Smacznego! Podziel się tym przepisem ze swoimi przyjaciółmi w mediach społecznościowych!

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!