Dania z piekarnika to najlepszy sposób na prosty i szybki obiad: Zapiekanka mięsno – ziemniaczana.
14 810
Która gospodyni nie marzy o tym aby przygotowanie obiadu trwało mniej niż 20 minut? Rozwiązaniem na to jest przygotowanie obiadu prosto z piekarnika. Prezentujemy prosty przepis na danie pełne smaku.
Do przygotowania tego dania możemy wykorzystać każdy rodzaj mięsa, które aktualnie znajdziemy w naszej lodówce. Może to być zarówno wieprzowina, wołowina jak i mięso drobiowe. Dzięki zastosowanemu procesowi gotowania nasze mięso będzie miękkie i delikatne.
Aby przygotować mięso z ziemniakami i serem potrzebujesz:
800 g ziemniaków
jedną cebulę
100 g twardego żółtego sera
700 g mięsa wieprzowego
jedną łyżkę musztardy
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu greckiego
mielony czarny pieprz, sól oraz olej słonecznikowy do smaku