Na klopsy:
Na sos:
Twaróg ubij blenderem w misce na gładką masę. Mięso mielone sól i pieprz dodaj do przygotowanego twarogu. Blender odłóż, wyciągnij mikser. Zmiksuj wszystkie składniki na gładką masę – tak aby składniki się połączyły. Cebule starta na tarce i przeciśnięty przez praskę czosnek – dodaj do mięsa i innych składników.
Przygotuj kolejną miskę lub inne naczynie. Bułkę tartą wymieszaj z woda i dodaj do mięsa. Czas na przygotowanie blachy. Nasmaruj ja olejem. Formuj kotlety na wybrany kształt – ułóż je na przygotowanej blaszce. Pieczemy je w 180 stopniach przez około 30 minut
Czas na sos. Masło należy rozpuścić w garnku. Stopniowo dodawaj do niej mąkę i energicznie mieszaj (na wolnym ogniu). Gdy mąka zacznie ciemnieć – możesz zalać miksturę wodą. Dodaj śmietanę i przyprawy. Dokładnie wymieszaj. Gotowe! Gotowe klopsy polej sosem. Smacznego!
Dodatki i surówki należy dobrać według własnych upodobań. Mogą to być ziemniaki, kluski śląskie, puree oraz przeróżne sałatki. Wszystko zależy od upodobań i ulubionych rzeczy. Zaszalej i stwórz coś innowacyjnego. Na pewno Ci posmakuje! Jeśli będziesz przygotowywać potrawę ponownie, możesz zmienić sos – też będzie pyszne.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.