Kobitki, ta przekąska z cukinii smakuje obłędnie. Słodko-kwaśny smak, pikantna marynata. Każdy uwielbia

Kochane kobiety, chcecie zobaczyć uznanie w oczach męża? To przygotujcie cukinię o słodko-kwaśnym smaku w pikantnej marynacie. Efekt murowany!

Przepisów na przekąski z cukinii jest wiele. Są i te lepsze i  te gorsze. Ten to wypróbowane połączenie nieziemskiego smaku i aromatu. Smak pomidorów zbieranych w upalne popołudnie zamknięty w słoiku i zakonserwowany do zimy. Coś niezwykłego!

Potrzebne produkty:

  • 3 kilogramy cukinii
  • 2 kilogramy papryki
  • 1 szklanka cukru
  • 4 łyżki soli
  • 2 kilogramy pomidorów
  • 100 ml octu
  • 1 szklanka oleju
  • Pęczek pietruszki
  • Pół kilo cebuli
  • 5 ząbków czosnku

Sposób wykonania:

Pokroić w plasterki obraną paprykę. Cebulę na ćwiartki. A pomidory w kostkę. Wraz z czosnkiem i natką pietruszki przepuścić przez maszynkę. Paprykę należy umyć i pociąć na niewielką kosteczkę. Dodać do pozostałych warzyw. Doprawić do smaku wedle uznania.

Czas gotowania około 30 minut. Po upłynięciu tego czasu wlać ocet i połączyć go z ugotowanymi warzywami.

Przełożyć powstałą masę do wysterylizowanych słoików. Zakręcić nakrętki. Słoiki odwrócić do góry dnem. Przykryć kocem i dać im czas, aby ostygły.

Tak przygotowana cukinia idealnie sprawdzi się, jako dodatek do ziemniaków, makaronu, czy też kaszy.

Wypróbuj powyższy przepis, ciesz się pysznym smakiem i puść dalej w świat, aby każdy mógł się cieszyć niesamowitym smakiem marynowanej cukinii.

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!