1 szklanka jogurtu, ser i do piekarnika na 20 minut: Szybkie i smaczne bułeczki zamiast tych ze sklepu!
64 507
Jogurt włóż do miski, wlej olej, wodę, dodaj białko jajka, sok z cytryny, sól, cukier i dokładnie wymieszaj trzepaczką. Dodaj proszek do pieczenia, a następnie wsyp przesianą mąką, wymieszaj.
Na koniec dodaj jeszcze miękkie masło i wymieszaj do uzyskania gładkiego, jednorodnego ciasta. Włóż do miski i pozostaw przykryte bawełnianym ręcznikiem na 10 minut.
W międzyczasie posiekaj świeże zioła i wymieszaj je z serkiem do smaku. Uformuj ciasto w długi wałek i podziel go równomiernie na mniejsze kawałki. Z każdego uformuj kulkę.
Następnie poszczególne kulki rozwałkuj lub dłońmi uformuj na cienki placek. Zrób jedno nacięcie do połowy okręgu, nałóż nadzienie i zawijaj ciasto w stronę nacięcia tworząc w ten sposób małe bułeczki.