Pyszny deser, gdy tylko goście ją posmakują, będą chcieli dokładkę: pięknie wygląda, smakuje jeszcze lepiej

W czasie, gdy ciasto się piecze w piekarniku, możesz zabrać się za przygotowywanie kremu. Przygotuj miskę, wsyp do niej mąkę, cukier, cukier waniliowy i jajka.

W garnku przygotuj mleko, dodaj mieszankę i ciągle mieszając, zagotuj do momentu, aż masa zgęstnieje. Gotowy krem wymieszaj z miękkim masłem.

Na sam koniec w mice ubij śmietankę na gęstą pianę, zacznij ją dodawać małymi porcjami do przygotowanego kremu, dokładnie całość ze sobą wymieszaj, by się połączyła.

Gotowy krem wylej na lekko przestudzone ciasto, wygładź jego powierzchnię na przykład łyżką.

Ostudzone ciasto udekoruj rozpuszczoną czekoladą oraz karmelem, następnie wstaw ciasto na minimum dwie godziny do lodówki.

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!