Do wykonania domowych lodów bez jajek wystarczy wymieszać tylko wskazane składniki i zamrozić.
1 213
Smakowite, domowe lody wykonane bez dodawania jaj. Składniki należy staranie wymieszać i zamrozić. Powstaną wspaniałe, kemowe lody bez grudek i kryształków lodu!
Pyszne, domowe lody przyrządzone bez jajek, konserwantów i innych zbędnych składników chemicznych. Lody mają delikatną, puszystą konsystencję i naturalny smak. Będą smakować każdemu, kto ich spróbuje!
Potrzebne składniki:
1 puszka skondensowanego, słodzonego mleka,
400 ml śmietany o zawartości 30% tłuszczu,
Składniki dodatkowe:
orzechy,
owoce,
kawałki czekolady,
rożki do lodów,
wafle.
Sposób wykonania:
Przygotowanie lodów zacznij od ubicia dwóch bazowych składników: skondensowanego mleka i śmietany kremówki. Powstałą bazę przełóż do dwóch plastikowych pojemników i dodaj według własnego uznania owoce, kawałki czekolady lub orzechy. Całość pozostaw do zamrożenia. Smacznego!