Jest to doskonałe danie główne na rodzinny obiad, które zasmakuje wszystkim Twoim bliskim. Oto kolejne etapy pieczenia kurczaka.
1 289
Przed przecięciem kurczaka na pół dobrze go umyć. W misce połączyć przyprawy według własnych upodobań.
Połączyć składniki i obtoczyć nimi kawałki kurczaka. Użyj ostrego noża, aby nakłuć skórę w kilku miejscach. Na około 20 minut wstawić do piekarnika nagrzanego do 254 stopni.
Poczekaj, aż skóra się zrumieni. Pozwól kurczakowi ostygnąć w piekarniku przez około 5 minut. Wymieszaj pastę pomidorową z majonezem, a następnie wetrzyj tę mieszankę w kurczaka.
Mięso można piec jeszcze przez 40 minut lub do momentu, gdy stanie się złociste i chrupiące. Kurczaka można podawać z tłuczonymi ziemniakami i smażonymi burakami.